parallax background

Wonen in Zelhem


Huurdersvereniging Zelhem

Zelhem is een uniek dorp

in de gemeente Bronckhorst.


Zelhem noemt zich Het Groene Hart van de Achterhoek en is erg toeristisch. Rond de oude kern hebben zich moderne uitbreidingen voltrokken. Toch hebben de inwoners hun oude tradities in ere weten te houden. De omgeving is afwisselend, waarbij landgoed het Zand bijzondere aandacht verdient. Het langeafstandswandelpad het Pieterpad loopt door het dorp.

Er zijn een drietal wijken in Zelhem, met elk een eigen karakter; Centrum, Bloemenwijk en Schilderswijk.


Zelhem

Centrum


Het centrum van Zelhem is goed bereikbaar en prima geschikt voor de dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen. En ook het woongenot in deze buurt is groot, want de woonwijk aan de rand van het centrum is vrij uitgebreid en veelzijdig.

Voorzieningen
Voor al uw dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen kunt u prima terecht in het centrum van Zelhem. Er zijn verschillende gezellige restaurants en u vindt er het cultureel centrum ‘De Brink’ en het overdekte zwembad. De lijnbus stopt midden in het centrum, met een verbinding naar het centrum van Doetinchem en het treinstation. De apotheek zit in het centrum en de huisarts is op loopafstand.

Woningen
In het centrum is het woningaanbod erg divers. Er zijn koop- en huurwoningen, gezinswoningen, appartementen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond. Huizen uit verschillende bouwjaren en stijlen, voor oud en jong en in elke prijsklasse. Er wonen dan ook verschillende mensen van alle leeftijden.

Zelhem

Bloemenwijk


Deze wijk aan de rand van het centrum geeft een gestructureerde indruk. De vele rijwoningen maken de bloemenwijk tot een gezellige wijk, waarbij de afstand tot het centrum vrij klein is.

Voorzieningen
In de wijk is een huisarts aanwezig, staat een basisschool en stopt een lijnbus. Voor al uw dagelijkse en niet-dagelijkse boodschappen kunt u prima terecht in het nabij gelegen centrum van Zelhem. Er zijn verschillende gezellige restaurants, een apotheek, het cultureel centrum ‘De Brink’ en het overdekte zwembad.

Woningen
De wijk bestaat uit een goede mix van koop- en huurwoningen. Wij hebben hier gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond.

Zelhem

Schilderswijk


De Schilderswijk is een goed verzorgde, populaire en kindvriendelijke wijk met veel speelplaatsen en een basisschool. In het aangrenzende natuurgebied het Pelikaans Bos kunt u heerlijk wandelen.

Voorzieningen
In de wijk is 1 basisschool en een huisarts. Net buiten de wijk is het overdekte zwembad, vindt u diverse sportvelden en een sporthal. In het centrum van Zelhem zijn diverse winkels, restaurants, de apotheek en het cultureel centrum. De lijnbus stopt midden in het centrum, met een verbinding naar het centrum van Doetinchem en het treinstation.

Woningen
De wijk bestaat uit een goede mix van koop- en huurwoningen uit met name de jaren ’70 en ‘80. Er zijn hier gezinswoningen, kleinere gezinswoningen en levensloopgeschikte woningen met alle belangrijke vertrekken op de begane grond. Het is een wijk waar alle leeftijden goed vertegenwoordigd zijn.
 
 

Een overzicht van de wijken met huurwoningen van ProWonen is te vinden op de website van ProWonen

Een overzicht van de actuele huurwoningen in de Achterhoek kunt u hier terug vinden: Thuis in de Achterhoek